Barneklatring/ Ungdomsklatring

 

Ungdomsklatring for deg mellom 13 og 18 år

Hver mandag fra 18.00 til 19.00 har vi en ungdomsklatring for deg mellom 13 og 18 år. Her vil ungdom få klatre sammen med en voksen som følger opp, og kommer med tips og triks. Etter hvert vil vi dra inn andre klatrere som kan vise og lære bort noen av sine ferdigheter. Alle som vil være med må ha brattkort!

Vi arrangerer brattkortkurs flere ganger i året. 
Eller møt opp i hallen.

 

BARNEKLATRING for deg mellom 5 og 12 år.

 

VIKTIG INFO OM BARNEKLATRING PR SEPTEMBER 2015.
Barneklatring er populært!! Nå er det såpass mange barn som kommer for å klatre at vi har sett oss nødt til å sette stopp for nye barn på barnegruppene. Vi har bare 17 tau å sikre barna med – og dersom det blir for mange barn som kommer samtidig – så blir det for trangt. Det er mange barn på venteliste, og det er foreløpig stengt for nye barn på lista. Vi vil komme tilbake med ny informasjon dersom vi ser mulighet for å åpne lista igjen.

Vi driver klatring for barn mellom 5 og 13 år. Har du fyllt 13, kan du gå sikringskurs og klatre selvstendig. Vi klatrer stort sett på topptau i Vearhallen, men arrangerer sesongavslutning utendørs på våren. For at barna skal få mest mulig ut av klatringa er vi avhengige av hjelp fra foreldre. Derfor har vi besluttet å sette som et krav at barna må ha med en foresatt som har brattkort eller klubbens topptau kort. Har du ikke dette, arrangerer vi kurs jevnlig til redusert pris. Barneklatring koster ingenting, utover medlemskontingenten i SaVe Klatring

Barneklatring foregår:

Tirsdager: kl. 18:00 til 19:00

Torsdager: kl. 18:00 til 19:00

Kontaktinfo:

Styrets barneklatringsansvarlige : Vibeke Johansen (vibeke.johansen[kløllalfa]online.no)

 

Mer info til foreldre av barn som ønsker å klatre:

I Vearhallen er det en flott klatrevegg der mange barn får utfolde seg vertikalt. 

Idrettsklubb
SaVe klatring (‘SandefjordVear klatring) er del av Vear idrettsklubb. Deltagelse er derfor kontigent-basert.
Priser pr. år i 2013 og 2014: Voksen 1100,-. Barn 700,-
Kontingenten gjelder i ett kalenderår fra 1. februar. Det betales halv kontingent for innmelding i perioden mellom 1. juli og 31. desember. Du vil få faktura i posten med medlemskort som brukes for bevis ved klatring i hallen og rabatter hos leverandører.
Det er den som skal klatre som skal være medlem.

Sikring
Klatring er gøy, men må gjøres trygt. Alle som klatrer må derfor være sikret av kyndig sikrer. SaVe klatring har ikke kapasitet til å stille opp med frivillige for barna som skal klatre. Derfor må foresatte ta kurs i klatre-sikring (=’Grunnkurs inne’) for å kunne sikre barnet. Se www.saveklatring.no for info om kurs. Unntaket fra dette er at barnet kan komme og prøve-klatre en gang for å se om dette er noe de vil prøve seg mer på. En klatrevakt vil da sikre barnet under klatringen. (Vanligvis en eller to klatrevakter tilstede). Klatrevakten kan også være en å spørre hvis man lurer på noe. Har du et barn som ønsker å prøve å klatre er det altså bare å møte opp og ta kontakt med klatrevakten.

Utstyr
For å klatre må godkjent utstyr brukes (sele, sko). Barn kan låne dette gratis, men for de som ønsker å klatre fast anbefaler vi egne sko / sele. Voksne kan leie utstyr.

Tider
Klatreveggen holdes åpen ca samme periode som skolen er åpen. (Stengt i skolens ferier). Følg med på www.saveklatring.no og Facebooksiden ‘SaVe klatring for mer detaljert info om datoer.
Barneklatring skjer tirsdager og torsdager kl 18 – 19.